Årsmöte 2020-2021, 28/8 kl.14.00.

Sjöstugan Stadra herrgård.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Välkomna

 

 

Hej alla Stadranejdare.

Det finns fortfarande några platser kvar till genrepet på komedin Dollar på Stadra Teater den 1/7 kl 19. Teatern släpper in max 50 personer av 150 möjliga, så alla sällskap får minst 1 m "Covidlucka" till grannsällskapet. Om du inte bokar löper du risken att inte bli insläppt.
Byalagets styrelse har möte via telefonkonferens den 27/6 kl 17, då vi bl.a. har att besluta om dag för årsmöte (-na). Vi skulle kanske kunna haft ett utomhusmöte, men enl SMHI skall det bli regn på em.
Trevlig midsommar!
Dan
ordf

Vad händer/händer inte i Stadranejden under sommaren?


Tyvärr händer inte så mycket pga den förhatliga pandemin. Allt kräver planering, och då ingen visste vilka restriktioner som skulle gälla, vågade många arrangörer inte planera in några tillställningar. Vissa lättnader i restriktionerna har nu införts, men dessvärre så sent att bl. a. vårt årsmöte (egentligen två), som vi hade tänkt köra under bar himmel (vid regn i lilla teatern) på em före genrepet, fått framskjutas ytterligare. Vi hade sedan på förslag att köra på em 21/8, med kräftskiva på kvällen, men Stadras sista programkväll (Claes-Göran) äger rum då, så nytt datum är ännu ej beslutat. 28/8 är ett alternativ. Återkommer i frågan.
Det blir alltså efterlängtad teater i år! Pjäsen är komedin Dollar av Hjalmar Bergman, som skulle spelats förra säsongen. Generalrepetitionen är den 1/7 kl 19, öppen för byalaget. Eftersom det får vara max 50 personer i publiken, måste vi tillämpa föranmälan, så att ingen råkar ut för att förvägras tillträde på plats. Föranmälan (namn + antal personer) kan ske på vår fb-sida (i kommentarsfältet) eller via SMS till mig på 070-590 42 00. Magnus är tacksam om vi fyller salongen med dessa 50 platser. 1m lucka mellan sällskap.
Därutöver blir det som sagt några programkvällar i augusti.
Midsommarfirandet är en publik tillställning, till vilken icke bara medlemmar är välkomna. Det brukar väl kanske inte överskrida 50 pers, men styrelsen ansåg att tiden att arrangera blev för kort, så firandet är även i år inställt.
Några torp- eller gruvvandringar blir det inte heller i år, som det ser ut nu.
Vid Finnåbadet har vi fått avverkat en hel del träd som skymt solen, främst på bortre delen av sandslänten. Det finns en toalett (bajamaja) samt soptunnor (för ”strandsopor”!!!). Just nu mycket frömjöl i vattnet, men temperaturmässigt fullt badbart.
Börje har byggt en ny anslagstavla vid Stadra istf den som ruttnat sönder. Tack Börje!
Eders ordf.
Dan


Nästa styrelsemöte 28/8 2021 kl.15.00  

Konstituerande möte efter årsmötet.


 

OBS! Ny medlemsavgift OBS!

Vid årsmötet 2019 höjdes medlemsavgiften från och med 2020 till 150 kr per person. Barn under 20 år betalar inte.

Mer info här


 

Ötorpsvandringen 2017

Mona Hallins arbete om Ötorpen, dess människor och händelser
här


 

Talko


Vill du ha hjälp med något och samtidigt stärka gemenskapen i bygden.

Kontakta någon i styrelsen så kan vi hjälpa dig att anordna ett ”talko”.

Röjardagen på Stadra är ett typiskt sådant.


”Talko eller talkoarbete är ett lånord från finskan till finlandssvenskan. Ordet betecknar det gemensamma arbete som görs av folket till exempel i en by eller liknande när man ställer upp med eller för varandra i stort eller smått. Vem som helst kan bjuda in sina vänner till talko. Som ersättning för avslutat arbete brukar talkovärden bjuda på någonting gott att äta eller dricka.”  (Sammandrag från Wikipedia)